fbpx

Blogi

Trendikäs ja ajaton

Image source

Kodin rakentaminen on monelle meistä suuri haave. Toisille tuo haave toteutuu kerran elämässä, toisille ei ollenkaan ja joillekin harvoille monesti. Rakennusprojekti antaa mahdollisuuden toteuttaa se meidän unelmien koti!

Jos sinulla on suunnitteilla rakentaa tai remontoida olet todennäköisesti ostanut kaikki markkinoilla olevat sisustuslehdet ja “tehnyt kaikki tärkeät päätökset” jo valmiiksi. Näet sielusi silmin uuden kotisi valmiina. Lukemasi sisustuslehdet ovat täynnä juuri tällä hetkellä muodissa olevia keittiöitä, laattoja ja parketteja ja teet päätöksesi niiden mukaan, koska haluat olla trendikäs, eikö?

 

DSC_8892blog keit-001

Image source

Uuden asuinalueen kodit ovat sisustettu samanlaisilla keittiöillä ja kylpyhuoneilla. Pientä kirjoa saataa olla värivalinnoissa, mutta muuten kodit muistuttavat paljon toisiaan. Asiakkaan kotiin astuessa voi päätellä hyvin minkä suositun trendin vallitessa koti on rakennettu tai remontoitu viimeksi. Lähes kaikki ovat lukeneet ne samat sisustuslehdet ja päätyneet samoihin ratkaisuihin.

 

aziz-wall-tiles-moroccan-patchwork-backsplash

Image source

Sisustustrendit elävät keskimäärin vain joitain vuosia. Toiset suurimman suosion saaneet trendit kestävät jopa 10 vuotta. Harvoin 10 vuotta. Tämän päivän trendin mukaan valittu keittiön välitilalaatta on mitä todennäköisimmin out viiden vuoden päästä.  Joten, jos olet aloittamassa kodin remonttia ja vielä aikeissa myydä kotisi seuraavan viiden vuoden sisällä mieti tarkkaan mitä valintoja teet. Klassinen, ajaton vaihtoehto on myyntiä silmällä pitäen oikea valinta.

102310661.jpg.rendition.largest

Image source

Miten sitten olla ajaton ja trendikäs?  Jos olet joskus matkustanut Keski-Euroopassa esim. Ranskassa tai Italiassa olet todennäköisesti nähnyt ympärilläsi paljon ajattomia sisustuselementtejä.  Laattoja, lattioita, keittiöitä jne. Juuri nyt pinnalla olevaan kalanruotokuvioon lattioissa ja laatoissa törmäät Italiassa aivan varmasti. Kuten viime postauksessa mainitsin klassisuus on juuri nyt muodissa, joten tällä hetkellä jos koskaan on helppo valita ne ajattomat vaihtoehdot.  Ennen kuin aloitat projektisi mieti seuraavia asioita:

1. Miten usein sinulla on varaa päivittää kotisi sen hetkisen trendin mukaiseksi?

2. Miten nopeasti kyllästyvää tyyppiä edustat?

3. Jos kyllästyt helposti, mieti seuraavaksi mitkä ovat kodin sisutustuksen kalleimmat remontit toteuttaa?

Keittiö, kylpyhuone ja wc – arvasit oikein! Muita kalliita remontteja voivat olla trendikkään takan / leivinuunin päivittäminen, sisäportaikoin vaihto sekä laatta lattia, joka on asennettu lattialämmityksen päälle esim. koko asuinkerrokseen. Viimeisin näistä on se kallis remontti. Valitse laattasi harkiten – tai päädy klassiseen parkettiin tai laminaattiin, jonka vaihdat uuteen huomattavasti edullisemmin!

 

165

Image source

Joten jos olet rakentamassa “Once in a lifetime” -taloa tai kyllästyt helposti valitse kalleimmat ratkaisut mahdollisimman ajattomiksi ja tuo trendikkyys kotiisi edullisimmilla sisustuselementeillä. Tekstiilit, matot, seinien maaliväri/tapetti jne. Näin säästät isoissa remonttikuluissa ja voit pitää kotisi trendikkäänä edullisesti!

Johanna Kangas
040 5387 456
johanna.kangas@nonnadecor.fi